Wednesday, June 4, 2014

Keistimewaan ESP

Apa Keistimewaan ESP?
 
- Membantu membina dan membaikpulih tisu-tisu badan yang rosak
- Memberi tenaga yang berpanjangan
- Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung  
- Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein  
- Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian keperluan kalsium untuk menyokong tulang yang kuat  
- Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous  
- Indeks glisemik yang rendah (low Glicemyx Index) untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah  
- Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses  
- Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa  
- Mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya  
- Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet
 
Tahukah Anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Credits to MFC.

Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

0 comments:

Post a Comment